Autorizarea Functionarii Vaselor de Expansiune si Recipientilor de Aer Comprimat

Aveți nevoie să obțineți autorizația de functionare CNCIR pentru vasele de expansiune si recipientii de aer comprimat folosite în activitatea dumneavoastră? Suntem aici sa va ajutam si sa va punem la dispozitie vasta noastra experienta!

Trebuie să știți că, începând cu anul 2019, legile s-au schimbat și acum este obligatoriu să aveti autorizație
pentru a folosi orice vas de expansiune sau de aer comprimat, cu câteva excepții mici.

Noi putem sa prestam pentru dumneavoastra:

 • Intocmirea dosarului cu documente necesare CNCIR pentru autorizare (rata de succes 100%)
 • Probe de presiune la vasele de expansiune, hidrofoare si aer comprimat
 • Probe de presiune la recipientele de compresoare
 • Vanzare si instalare de vase de expansiune si vase hidrofor

astfel incat sa utilizati aceste recipiente in deplina legalitate si sa nu riscati oprirea instalatiilor si amenzi de la Inspectorii ISCIR sau CNCIR.

Autorizarea Functionarii Vaselor de Expansiune

Incepand cu 14 martie 2019, au intrat in vigoare modificarile aduse prin Legea nr. 49/2019 la Legea nr. 64/2008 privind functionarea in conditii de siguranta a instalatiilor sub presiune, instalatiilor de ridicat si a aparatelor consumatoare de combustibil. Conform modificarilor aduse, la recipientele la care produsul dintre presiune si volum este mai mare de 200 (bar X litru > 200), aveti obligatia sa va asigurati ca:

 • verificarile tehnice in vederea autorizarii functionarii si verificarile tehnice in utilizare pentru aceste
  recipientele se efectueaza de catre CNCIR.


In acest scop, firma noastra se poate ocupa complet de intreaga solutie referitoare la autorizarea in functionare a vaselor de expansiune, a hidrofoarelor, a recipientelor de la compresoare, denumite generic “recipiente”, cu rata de succes 100%. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne sunati si sa ne solicitati o oferta!

AI NEVOIE DE AJUTOR IN AUTORIZAREA FUNCTIONARII VASELOR DE EXPANSIUNE SAU A RECIPIENTILOR DE AER COMPRIMAT?

Noi suntem cei pe care va puteti baza pentru rezolvarea cu succes si profesionalism a ceea ce
va doriti sa faceti.

Ca o garantie a calitatii serviciilor noastre, suntem mandri sa va anuntam ca suntem certificati conform:

Daca sunteti institutie publica, ne gasiti si in SICAP la Codul CPV: 45259300-0 – Reparare si intretinere a centralelor termice. Trebuie doar sa ne solicitati o oferta personalizata care sa fie ulterior urcata in Catalogul electronic, pe care il puteti accesa si din site-ul nostru, prin pagina dedicata din meniu.

In acelasi timp, va stam la dispozitie si cu alte tipuri de servicii necesare dumneavoastra, pe care le putem ulterior publica si in catalog, la cerere.

Ce trebuie sa mai stiti despre autorizarea vaselor de expansiune si a recipientilor de aer comprimat?

Din experienta noastra va spunem ca documentatia nu este simplu de obtinut, iar de foarte multe ori comanda va este respinsa de CNCIR din cauza ca documentatia fie este incompleta, fie nu respecta anumite cerinte.

Oferim servicii de consultanta pentru intocmirea intregului dosar necesar obtinerii autorizatiei CNCIR. In baza unui contract semnat, inginerii nostri va ofera sprijin si explicatii pas cu pas in elaboarea si ordonarea tuturor documentelor necesare autorizarii CNCIR.

Daca vreti sa simplificati obtinerea autorizarii/admiterii functionarii vaselor de expansiune si a recipientilor de aer comprimat, apelati cu incredere la noi! Pe langa faptul ca suntem autorizati de ISCIR conform PT C4-2010 (pentru recipiente) si PT C7 -2010 (pentru dispozitivele de siguranta aferente vaselor de expansiune – supapele de siguranta), apelati la noi si pentru ca avem experienta vasta in acest proces.

CAUTI O SOLUTIE EFICIENTA SI RAPIDA?

Noi suntem cei pe care va puteti baza 100% pentru rezolvarea cu promptitudine si profesionalism a ceea ce va doriti sa faceti.

Daca ati apelat la noi pentru a va facilita autorizarea functionarii a vaselor de expansiune, a hidrofoarelor, a recipientelor de la compresoare, denumite generic „recipienti metalici sub presiune”, trebuie sa cunoasteti o serie de aspecte inca de pe acum. Vi le redam pe cele mai importante:

 • recipientele pot fi utilizate numai daca detinatorul/utilizatorul a obtinut autorizarea/admiterea functionarii;
 • daca vasele de expansiune sunt mai vechi de 10 ani, ele nu se mai autorizeaza, ci se inlocuiesc;
 • daca aveti vase mai vechi de 10 ani si nu stiti de unde si cu cine sa le inlocuiti, este de ajuns sa ne sunati pe noi si sa ne solicitati o oferta, iar noi oferim solutia completa, cu obtinerea autorizarii inclusa (rata de succes garantata 100%);
 • dupa inlocuirea vaselor, ne ocupam si de restul procesului, pana la autorizarea functionarii acestora;
 • daca vasele nu sunt mai vechi de 10 ani si CNCIR v-a acceptat comanda pentru verificari in vederea autorizarii, va fi nevoie ca, la data stabilita de comun acord cu CNCIR, sa se efectueze probe de presiune la aceste recipiente. Aici putem sa intervenim noi si sa va efectuam cu profesionalism aceste probe de presiune la vasele de expansiune cu membrana, la vasele hidrofor, la vasele aferente compresoarelor s.a.m.d.!
 • aceste probe de presiune pot fi cerute inclusiv la vasele nou instalate!

Chiar daca Prescriptia Tehnica PT C4 – 2010 care reglementeza domeniul din care fac parte aceste echipamente nu a fost inca modificata, se merge pe principiul ca legea este mai puternica decat Hotararea de Guvern (prin care a fost aprobata PT C4-2010), asa ca prevederile din Legea nr. 64/2008 modificata primeaza in fata prescriptiei tehnice.

Reproducem mai jos comunicatul ISCIR referitor la aceste modificari:

„In vederea autorizarii/admiterii functionarii vaselor de expansiune inchise cu membrana si hidrofoarelor, va comunicam urmatoarele:

 1. In conformitate cu prevederile art. 9, alin. (2) din Legea nr. 64/2008, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, verificarile tehnice in vederea admiterii functionarii si verificarile tehnice in utilizare pentru recipiente de categoria I stabilita conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 123/2015 privind stabilirea conditiilor pentru punerea la dispozitie pe piata a echipamentelor sub presiune, cu modificarile ulterioare, prevazute la pct. 2 din anexa nr. 4 la Legea sus-mentionata (inclusiv vase de expansiune inchise cu membrana si hidrofoare care se incadreaza in aceasta categorie), se efectueaza de catre persoane fizice si juridice autorizate de catre ISCIR, in prezent aceste atributii revenind operatorului RSVTI, tinand seama de prevederile art. 39, alin. (2), lit. b^1) din Metodologia privind autorizarea operatorului responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor/echipamentelor din domeniul ISCIR – operator RSVTI, aprobata prin Ordinul inspectorului de stat sef al ISCIR nr. 130/2011, cu modificarile si completarile ulterioare si de prevederile art. 25 din prescriptia tehnica PT C 4-2010.
 2. In conformitate cu prevederile art. 3, alin. (1), lit. d) din Hotararea Guvernului nr. 1340/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, ISCIR autorizeaza, in conformitate cu cerintele tehnice si in conditiile stabilite in prescriptiile tehnice, functionarea recipientelor, cu exceptia celor de categoria I stabilita conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 123/2015, cu modificarile ulterioare, prevazute la lit. A, pct. 2 din anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 1340/2001, cu modificarile si completarile ulterioare (inclusiv vase de expansiune inchise cu membrana si hidrofoare care se incadreaza in categoriile II, III sau IV).
 3. In conformitate cu prevederile art. 9, alin. (1) din Legea nr. 64/2008, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, verificarile tehnice in vederea autorizarii functionarii si verificarile tehnice in utilizare pentru recipientele mentionate la pct. 2 din acest comunicat, se efectueaza de catre CNCIR.”

Din pacate, utilizarea de echipamente fara autorizarea functionarii se pedespeste de catre ISCIR cu amenda, dupa cum urmeaza:

 • Pentru nesolicitarea de catre detinator/utilizator a autorizarii functionarii (conf. Articolului 14, litera b) din Legea nr. 64/2008) amenda este cuprinsa intre 15000 si 25000 lei;
 • Pentru punerea in functiune a echipamentelor fara a avea autorizarea functionarii (conf. Articolului 6, lit. d) din Legea nr. 64/2008) amenda este cuprinsa intre 25000 si 35000 lei.

Ca sa evitati aceste situatii neplacute, in cazul in care nu mai aveti documentele prezentate anterior, trebuie sa inlocuiti vasele de expansiune si, pentru a nu va pierde prea mult timp cu acest aspect, puteti apela direct la ABC CONTROL SRL, solicitandu-ne o oferta.

Contactează-ne

Pentru oferta detaliată, completați formularul de mai jos. Va vom raspunde cu promptitudine si vom face ca lucrurile sa mearga usor pentru dumneavoastra.