Curatare Cosuri Fum de Banner
Daca ati ajuns pe aceasta pagina, inseamna ca detineti sau doriti sa va montati unul sau mai multe cosuri de evacuare a fumului rezultat in urma arderii. Ati cautat pentru aceste cosuri cosari autorizati? Ati ajuns unde trebuie! Noi putem sa prestam pentru dumneavoastra:
  • curatare cosuri de fum
  • montarea
  • vanzarea
asa incat daca pentru oricare dintre acestea doriti numai cosari autorizati, apelati cu incredere la noi!

Conform prevederilor legale, detineti obligatia de a efectua un serviciu de curatare cosuri de fum. Amintim aici numai Ordinul Ministrului Afacerilor Interne OMAI nr. 163/2007, care prevede:

De asemenea, daca detineti o centrala de apartament, adeverinta de coserit va va fi ceruta de firmele care presteaza activitatea de service la aceasta centrala.

Deloc de neglijat este si faptul ca operatiunea de curatare a cosului de fum de catre cosari autorizati face parte intrinseca din cerintele normelor de prevenire si stingere a incendiilor (P.S.I.), norme a caror ignorare duce adesea la tragedii.

Un cos necuratat constituie sursa de initiere si/sau de propagare a incendiilor. Curatarea cosului de fum va protejeaza viata si bunurile de riscul unor evenimente neplacute sau chiar dramatice: explozii, incendii, intoxicatii cu monoxid de carbon, fum in casa, functionarea centralelor termice in afara parametrilor optimi, functionarea defectuoasa a semineelor sau sobelor  etc.

De ce se infunda cosurile de fum?

Cauzele sunt oarecum firesti si rezulta din utilizarea improprie a instalatiilor de ardere, din neglijenta sau din necunoastere. Cel mai des intalnite sunt:

Ai nevoie de o soluție eficientă? (curatare cosuri de fum)

Noi suntem cei pe care va puteti baza pentru rezolvarea cu promptitudine si profesionalism a ceea ce va doriti sa faceti.

Ca o garantie a calitatii serviciilor noastre, suntem mandri sa va anuntam ca suntem certificati conform:

Ce se intampla daca nu curatati cosul de fum?

Statistica ne arata, conform declaratiilor inspectorului general al IGSU, ca in anul 2017 circa 50% din incendiile care s-au produs la gospodariile cetatenesti au avut loc ca urmare a cosurilor de fum defecte sau necuratate, ori curatate de neprofesionisti, nu de cosari autorizati. Din pacate, majoritatea acestor incendii se soldeaza cu pierderi omenesti si pagube materiale consistente.

Necuratand cosul, va puneti viata si integritatea bunurilor in pericol, generand astfel o potentiala sursa de incendiu.

Nu in ultimul rand, va expuneti riscului la sanctiuni, deoarece Hotararea de Guvern HG nr. 537/2007 spune ca:

  • “Neexecutarea verificarii, repararii si curatarii periodice, cel putin o data pe an, a cosurilor pentru evacuarea fumului, precum si nerealizarea elementelor de izolare termica a acestora, se sanctioneaza cu amenda ce se incadreaza de la 500 lei la 1000 lei.”
  • In acelasi timp, fie ca sunteti persoana fizica, fie ca sunteti persoana juridica, faptele de mai sus pot duce si la oprirea functionarii echipamentelor, dar constituie si contraventie, potrivit „legii incendiilor” 307/2006.

Curatare Cosuri De Fum

Ai nevoie de o soluție eficientă?

Noi suntem cei pe care va puteti baza pentru rezolvarea cu promptitudine si profesionalism a ceea ce va doriti sa faceti.

Detinatorii sau utilizatorii de cosuri de evacuare a fumului trebuie sa se asigure ca, cel putin o data pe an, iau toate masurile necesare pentru efectuarea operatiunilor prevazute de lege. In atributiile lor intra in primul rand apelarea la serviciile unor cosari autorizati.

Este bine de stiut ca, daca sunteti detinatorul unui semineu cu combustibili solizi, curatarea acestuia se face intotdeauna impreuna cu cea a cosului de fum!

De asemenea, daca aveti un cuptor de pizza care functioneaza cu combustibili solizi, va recomandam sa faceti curatarea la un interval de maxim 6 luni, atat din motive de siguranta, cat si din motive de igiena alimentara.

Montarea cosurilor de fum

Poate ca ati observat ca actualul dumneavoastra cos de fum este extrem de degradat si vreti sa il inlocuiti, sau poate ca ati vrea sa ii modificati traseul, ori poate ca pur si simplu vreti sa va montati si instalati un cos nou, la un echipament nou!

Apelati la noi, deoarece suntem autorizati pentru montare si avem experienta vasta in montarea de cosuri noi, din inox sau alte materiale.

De ce sa apelati la noi pentru curatare si montare?

Pentru ca firma noastra este autorizata pentru coserit, personalul nostru, constituit numai din cosari autorizati,  fiind dotat exclusiv cu scule profesionale de top, printre care si camere de inspectie video, motiv pentru care ne desfasuram activitatea in conditii de maxima siguranta si nu va producem nici un deranj. Este de la sine inteles ca respectam intocmai cerintele si rigorile legii, va informam la timp si in mod corect despre defectiunile pe care este posibil sa le descoperim si despre riscurile potentiale la care va expuneti.

Suntem abilitati, ca si cosari autorizati, ca dupa efectuarea acestei operatii sa eliberam adeverinte de coserit. Totodata, eliberam si un raport constatator privind starea cosului de fum, precum si o lista cu recomandari (daca este cazul) si solutii pentru viitor.

Daca sunteti institutie publica, ne gasiti si in SICAP la Codul CPV: 90915000-4 – Servicii de curatare a cuptoarelor si a semineelor. Trebuie doar sa ne solicitati o oferta personalizata care sa fie ulterior urcata in Catalogul electronic, pe care il puteti accesa si din site-ul nostru, prin pagina dedicata din meniu.

In acelasi timp, va stam la dispozitie si cu alte tipuri de servicii necesare dumneavoastra, pe care le putem ulterior publica si in catalog, la cerere.

Ce trebuie sa mai stiti despre cosurile de fum?

Ca, in mod normal, pentru a facilita o curatare profesionala a intregului traseu al cosului, proiectantul instalatiei  trebuie sa prevada, la fiecare cot de 90 de grade, o usa de vizitare. Daca aceasta norma de proiectare a fost omisa, puteti reintra in legalitate, dar mai ales in siguranta, apeland la firma noastra autorizata pentru servicii de coserit care va va monta cu profesionalism atat de necesarele usi de vizitare! Cosarii autorizati sunt profesionisti si instruiti sa faca si acest serviciu.

Ce tarife practicam?

Totul este in functie de complexitatea si necesitatile fiecarei instalatii sau ale fiecarui echipament in parte. Pentru a putea evalua corect lucrarea, va rugam sa ne contactati, iar un coleg din cadrul companiei va face o estimare a costului, pe care vi-l va transmite printr-o oferta clara si ferma, potrivita nevoilor dumneavoastra.

Contactează-ne

Pentru oferta detaliată, completați formularul de mai jos. Va vom raspunde cu promptitudine si vom face ca lucrurile sa mearga usor pentru dumneavoastra.