In mod natural fumul provenit din arderi la interior se poate elimina prin ferestre, usi sau acoperis sau prin orice alte orificii si tubulaturi prin care poate ajunge in exterior si prin care, ulterior, poate intra aer curat. Daca aveti instalate si montate aceste sisteme, este obligatoriu ca la ele sa fie asigurata mentenanta preventiva si corectiva. In plus, ele se pot si defecta. Noi va asiguram aceste servicii de:
  • mentenanta preventiva si corectiva,
  • eventualele reparatii necesare,
  • verificarea functionarii sistemelor de desfumare cel putin o data pe an, pentru ca acestea trebuie sa fie mentinute in stare de perfecta functionare, acesta fiind un serviciu obligatoriu in conformitate cu legislatia si standardele in vigoare.

Asadar, ca sa va asigurati ca sunteti in ordine cu acestea, chemati-ne pentru o verificare!
Desfumare

Prevederile legislative din domeniu, dintre care amintim Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 87/2010, modificat si completat de Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 112/2014, Ordinul nr. 1583/2008 privind aplicarea standardelor referitoare la sisteme de control si evacuare a fumului si gazelor fierbinti din constructii si de limitare a propagarii fumului in caz de incendiu, ca si Normativul de siguranta la foc a constructiilor – P118-99, se prevede ca, printre lucrarile care fac obiectul Metodologiei de autorizare a persoanelor care efectueaza lucrari in domeniul apararii impotriva incendiilor se afla si

Este evident din cele expuse mai sus ca desfumarea se face in urma producerii unui incendiu, atunci cand, din cauza inhalarii fumului, persoanele prinse in cladire risca sa isi piarda viata, de cele mai multe ori acest fapt trist petrecandu-se din cauza vicierii aerului respirat, cu fum si gaze toxice, si nu neaparat a focului.

In aceasta situatie, noi suntem cei pe care va puteti baza pentru rezolvarea cu promptitudine si profesionalism a acestei probleme neplacute. ABC CONTROL SRL este o firma autorizata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta pentru astfel de lucrari, dupa cum reiese si din:

Autorizatia nr. 1425/2022

pentru efectuarea lucrarilor de instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti.

Ai nevoie de o soluție eficientă? (Desfumare)

Noi suntem cei pe care va puteti baza pentru rezolvarea cu promptitudine si profesionalism a ceea ce va doriti sa faceti.

Ca o garantie a calitatii serviciilor noastre, suntem mandri sa va anuntam ca suntem certificati conform:

Exista situatii in care, din mai multe motive, dar in special pentru a salva vieti si a facilita stingerea incendiilor, trebuie sa se apeleze la servicii specializate de desfumare. Cand are loc un incendiu intr-o cladire, daca acea cladire a fost prevazuta cu sisteme de desfumare, atunci cand acestea intra in functiune se intampla mai multe lucruri pozitive, printre care:

  • Se imbunatateste calitatea aerului respirat de eventualele potentiale victime;
  • Se mareste vizibilitatea in interior, astfel incat pompierii sau ceilalti salvatori sa poata vedea mai bine campul de actiune;
  • Victimele se pot orienta mai usor catre caile de evacuare;
  • Se poate descoperi mai rapid sursa incendiului si aceasta poate fi intrerupta, daca inca mai actioneaza la momentul descoperirii ei;
  • Odata cu evacuarea fumului se evacueaza si o mare cantitate de caldura, care altfel ar fi pus si mai mult in pericol rezistenta cladirii.

Daca la cladirea dumneavoastra nu aveti instalate si montate sistemele acestea de desfumare, care constau intr-o serie de trape, voleti, clapeti sau alte echipamente, ar fi bine sa ne chemati pe noi pentru a vi le instala si monta. In felul acesta, va asigurati si ca, in cazul nefericit si nedorit al producerii unui incendiu, aveti asigurat un sistem care sa minimizeze pagubele de orice natura, dar si ca respectati toate prevederile legale.

Nu ezitati sa ne solicitati o oferta pentru ca aceste sisteme de desfumare sa poata fi amplasate si pe cladirile dumneavoastra!

Daca sunteti institutie publica, ne gasiti si in SEAP la Codul CPV: 35111400-9 Echipament de evacuare in caz de incendiu. Trebuie doar sa ne solicitati o oferta personalizata care sa fie ulterior urcata in Catalogul electronic. In acelasi timp, va stam la dispozitie si cu alte tipuri de servicii necesare dumneavoastra, pe care le putem ulterior publica si in catalog, la cerere

Toate cele prezentate mai sus se fac, obligatoriu numai prin firme autorizate ISU care au in cadrul lor operatori instruiti special in acest scop, prin cursuri de pregatire si de perfectionare.

Noi avem in firma noastra autorizata, in slujba dumneavoastra, astfel de operatori si este de la sine inteles ca respectam intocmai cerintele si rigorile legii, asa ca va sfatuim sa apelati cu incredere la serviciile noastre!

Participam periodic la cursuri de perfectionare, pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele si cele mai bune practici in domeniu.

Nu este mai putin important ca, prin pregatirea de specialitate pe care o detin colegii nostri si prin vasta lor experienta, ne asiguram ca ceea ce cade in sarcina noastra va fi dus cu celeritate si profesionalism la bun sfarsit, iar instalatiile vor functiona in deplina siguranta.

In acelasi timp, va asiguram dumneavoastra un confort, prin faptul ca oferim o colaborare simpla, pe baza de contract cu termeni clari, conveniti de comun acord, transparent si o facturare cu costuri fixe, convenite prin acest contract.

Tarifele noastre sunt in functie de complexitatea fiecarei lucrari. Pentru a putea evalua corect amploarea acesteia, va rugam sa ne solicitati o oferta, iar un specialist din cadrul companiei noastre se va ocupa de evaluarea gratuita a dimensiunii si costurilor proiectului dumneavoastra, cost pe care pe care vi-l va transmite printr-o oferta ferma si clar exprimata.

Societatea noastra are toate autorizatiile necesare pentru a functiona ca unitate specializata,  de aceea va sfatuim sa apelati cu incredere la serviciile noastre! Trebuie doar sa ne solicitati oferta prin formularul alaturat si in rest lucrurile sunt deja in grija noastra.

Contactează-ne

Pentru oferta detaliată, completați formularul de mai jos. Va vom raspunde cu promptitudine si vom face ca lucrurile sa mearga usor pentru dumneavoastra.