Fotovoltaice AFM

Daca v-ati gandit sa va montati panouri fotovoltaice pentru a produce energia electrica necesara gospodariei sau unitatii de cult si nu stiti de unde sa incepeti acest demers, noi va dam solutia si va ghidam pas cu pas!

Pentru inceput, este bine de stiut ca Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat un program de finantare a acestei achizitii a dumneavoastra, denumit pe scurt „Casa verde fotovoltaice 2023”.

Prin acest program practic puteti primi de la AFM pana la 20 000 lei, pentru a va achizitiona si instala aceste panouri.

Finantarea este detaliata in Ordinul nr. 1063/26.04.2023 emis de Ministerul mediului, apelor si padurilor, care reda in anexa „Ghidul de finantare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala”, pe care il puteti consulta aici.

Ce tarife practicam?

Suma finantata de AFM se scade de catre instalatorul validat din valoarea totala a facturii, iar diferenta pana la valoarea totala a facturii se suporta de catre beneficiar din surse financiare proprii.

 Ce trebuie sa faceti?

 Sa solicitati mai jos o oferta. Noi va vom contacta telefonic pentru programare si in rest lucrurile sunt deja in grija noastra.

Sistem fotovoltaic complet

Pentru a va usura dumneavoastra parcursul, vom reda mai jos toate informatiile de care aveti nevoie ca sa deveniti posesor de panouri fotovoltaice finantate de stat prin Fondul pentru mediu.

Trebuie sa stiti, pentru inceput, ca ABC CONTROL SRL este o societate autorizata inclusiv de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pentru „proiectare si executare de instalatii electrice exterioare/interioare pentru incinte/constructii civile si industriale, bransamente aeriene si subterane, la tensiunea nominala de 0,4 kV”, autorizatia noastra dandu-va dumneavoastra garantia ca, alegandu-ne pe noi ca instalatori ai panourilor fotovoltaice, veti beneficia atat de calitatea serviciilor, cat si de acoperire legala. Totodata, avem in firma si montatori autorizati, posesori de Certificate de „Instalatori pentru sisteme fotovoltaice” emise de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei.

Atestat de tip B

pentru "proiectare si executare de instalatii electrice exterioare/interioare pentru incinte/constructii civile si industriale, bransamente aeriene si subterane, la tensiunea nominala de 0,4 kV”

Certificat de absolvire a programului de specializare

pentru ocupatia "Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare", cod COR 741103

AVETI NEVOIE DE PANOURI FOTOVOLTAICE CU FINANTARE DE LA STAT?

Noi suntem cei pe care va puteti baza pentru rezolvarea cu promptitudine si profesionalism a ceea ce va doriti sa faceti.

Asadar, pentru inceput, este bine sa vedeti daca sunteti eligibili pentru obtinerea finantarii. Ca sa nu riscati sa va fie respins dosarul, trebuie sa stiti de la bun inceput ca finantarea o puteti obtine cu conditia sa puteti suporta o contributie proprie de minim 2 000 lei. Daca acceptati sa indepliniti aceasta conditie, va rugam sa verificati mai jos daca indepliniti si urmatoarele criterii de eligibilitate:

Puteti beneficia de finantare si daca sunteti unitate de cult care: nu are obligatii restante la bugetul de stat si local, care se obliga sa permita accesul persoanelor autorizate pentru colectarea de date in acest scop si sa respecte legislatia privind livrarea surplusului de energie in sistemul energetic national. ATENTIE! Unitatile de cult se vor putea inscrie in program, pe site-ul AFM (www.afm.ro) in perioada 27 iunie 2023, ora 10:00 – 29 iunie 2023, ora 23:59! Pentru mai multe detalii, apelati la noi.

Daca indepliniti aceste criterii si nu va aflati in situatiile prevazute la Art. 16, alin (1), lit. g), h) din Ordinul nr. 1063/26.04.2023 (link aici), daca scopul proiectului dumneavoastra este realizarea unui sistem complet de panouri fotovoltaice, ale carui componente sunt noi, cu predarea in reteaua nationala de distributie a surplusului de energie produsa, atunci ati indeplinit majoritatea conditiilor pentru a deveni eligibil.

Ca sa obtineti finantarea de la AFM, trebuie sa depuneti o serie de documente intr-o aplicatie aflata pe website-ul institutiei, dupa un anumit calendar. Pe acesta il puteti consulta aici.

Documentele care vi se vor solicita in aplicatie sunt:

a. Actul de identitate al solicitantului, valabil la data inscrierii in aplicatie;

Daca cererea de finantare este semnata de altcineva decat de dumneavoastra, trebuie sa ii faceti acestei persoane o imputernicire notariala, iar aceasta sa depuna Actul ei de identitate, valabil la data inscrierii in aplicatie;

b. Certificatul de atestare fiscala privind obligatiile de plata catre bugetul de stat (electronic de la ANAF-din Spatiul Privat Virtual, sau fizic de la ANAF), emis pe numele solicitantului de catre organul teritorial de specialitate al Ministerului Finantelor, in termen de valabilitate la data inscrierii in aplicatie;

c. Certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local (de la primarie, sau online unde se poate), emis pe numele solicitantului de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul, in termen de valabilitate la data inscrierii in aplicatie;

d. Extras de carte funciara (online de la ePayment ANCPI sau de la Notariat), nu mai vechi de 60 de zile la data inscrierii in aplicatie, din care sa rezulte dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului constructie deservit de sistemul de panouri fotovoltaice pentru care se solicita finantarea; in cazul in care sistemul de panouri fotovoltaice care deserveste constructia se amplaseaza pe teren, se va prezenta, in plus fata de extrasul de carte funciara aferent constructiei, extras de carte funciara, nu mai vechi de 60 de zile la data inscrierii in aplicatie, din care sa rezulte ca solicitantul este proprietar/detine un drept de folosinta asupra imobilului teren; acest document poate fi obtinut de dumneavoastra si in format electronic;

e. Copia cartii funciare colective (de la Notariat), din care sa rezulte maximum doua unitati individuale trecute pe aceeasi carte funciara care adunate sa fie egale cu 1 (un) intreg, in cazul imobilelor-constructii, dintre care unele parti sunt comune, iar restul sunt proprietati individuale, pentru care se intocmesc o carte funciara colectiva si cate o carte funciara individuala.

Dupa ce ati incarcat toate aceste documente si aplicatia v-a generat un numar de inregistrare, suma de 20 000 lei a fost rezervata pe numele dumneavoastra!

ATENTIE! Documentele incarcate la momentul inscrierii in aplicatie nu vor mai putea fi modificate sau reincarcate ulterior.

Daca ati lecturat pana aici, urmatorul pas extrem de important este sa va obtineti cat mai repede toate aceste documente, intrucat va trebui sa le incarcati pe site-ul AFM (www.afm.ro),  in perioada alocata prin Calendarul pe care il puteti consulta aici

Daca sunteti din Bucuresti, Ilfov, avand in vedere ca ulterior noi vom fi cei care va vom putea implementa proiectul, este bine sa stiti ca datele in care va veti putea inscrie personal in aplicatia AFM sunt: 19 mai 2023 (vineri), 22 mai 2023 (luni) si 23 mai 2023 (marti)!

De asemenea, daca sunteti din judetele Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, datele pentru inscriere sunt 14, 15 si 16 iunie 2023.

Este bine sa va asigurati deja ca puteti obtine toate documentele de care aveti nevoie pana la aceste date!

In paralel cu actiunea dumneavoastra de inscriere, si AFM desfasoara o serie de actiuni pentru validarea instalatorilor pe care va trebui dumneavoastra sa ii alegeti ulterior, dupa ce va vom aduce la cunostinta publicarea listei cu instalatorii validati de AFM pentru acest Program. In acel moment, timp de 90 de zile, ne puteti alege pe noi ca instalatori validati, atat pentru achizitionarea panourilor fotovoltaice, cat si pentru instalarea si montarea acestora.

Din momentul in care ati ales ABC CONTROL SRL ca instalator validat, noi va vom analiza documentele incarcate in aplicatie, urmand ca acestea sa fie aprobate sau respinse pe motive de eligibilitate atat de catre noi, cat si de AFM, sau refuzate de catre ABC CONTROL SRL din motive tehnice, dumneavoastra putand in acest caz sa selectati alt instalator validat. Lista solicitantilor aprobati/respinsi va fi generata si publicata pe site de catre AFM. Daca veti fi respinsi, veti avea dreptul la contestatii.

Daca veti primi aprobarea, lucrurile deja intra pe fagasul normal, dumneavoastra avand la dispozitie pana la 12 luni pentru ca proiectul sa fie implementat prin intermediul ABC CONTROL SRL, ca instalator validat. De aici lucrurile deja ajung numai in grija noastra!

AVETI NEVOIE DE PANOURI FOTOVOLTAICE CU FINANTARE DE LA STAT?

Noi suntem cei pe care va puteti baza pentru rezolvarea cu promptitudine si profesionalism a ceea ce va doriti sa faceti.

Ca o garantie a calitatii serviciilor noastre, suntem mandri sa va anuntam ca suntem certificati conform:

Alte detalii pe care ar fi bine sa le cunoasteti:

Contactează-ne

Pentru oferta detaliată, completați formularul de mai jos. Va vom raspunde cu promptitudine si vom face ca lucrurile sa mearga usor pentru dumneavoastra.