Probe de presiune CNCIR pentru autorizarea functionarii centralelor termice, cazanelor de apa calda, cazanelor de aburi si conductelor
(verificare presiune instalatii)

Daca detineti echipamente a caror autorizare de functionare se face de catre CNCIR SA, conform legislatiei in vigoare veti fi obligati sa le supuneti unor probe de incercare la presiune hidraulica.

In scopul verificarii tehnice pentru autorizarea functionarii, CNCIR, prin inspectorii sai, face o serie de operatiuni, printre care:

  • revizia interioara;
  • incercarea la presiune hidraulica;
  • incercarea la cald.
Verificare Presiune Instalatii CNCIR

Printre reglementarile si legile ISCIR care fac referire la echipamentele de mai sus se numara si urmatoarele:

Acestea stabilesc conditiile si cerintele tehnice pentru instalarea, montarea, punerea in functiune, autorizarea functionarii, supravegherea şi verificarea tehnica in utilizare, revizia, repararea şi lucrarile de întretinere la echipamentele mentionate mai sus.

In tot acest parcurs, care pare destul de complicat pentru un om obisnuit, noi putem sa va ajutam la toate punctele necesare obtinerii autorizarii de functionare, de la revizie, trecand prin incercarea la presiune hidraulica, pana la incercarea la cald.

Asadar, daca inspectorul CNCIR solicita ca incercarea la presiune hidraulica sa fie executata, puteti sa apelati la noi cu incredere, deoarece noi avem o experienta vasta in acest domeniu. ABC CONTROL SRL este o firma autorizata in domeniul I.S.C.I.R., fiind posesoarea mai multor autorizatii, dintre care redam:

Autorizatia conform PT C1 – 2010

Instalare, montare, reparare la cazane abur cu pmax=25 bar, Qmax=20 t/h, tmax=+350°C si cazane apa fierbinte cu pmax=16 bar, Qmax=13,5 Gcal

Autorizatia conform PT C4 – 2010

Reparare recipiente metalice stabile cu V≤ 200000 l, pmax = 16 bar, tmin = -30°C , tmax=+ 440°C

Autorizatia conform PT C6 – 2010

Montare la conducte metalice pentru fluide avand pmax = 35 bar, tmin = -50 °C, tmax = +200 °C

Autorizatia conform PT C9 – 2010

Instalare, montare, reparare (fara lucrari de sudare) la cazane de apa calda avand 400 kW < P ≤ 11500 kW si Instalare la cazane de abur de joasa presiune avand 0,6 t/h< Q ≤ 2 t/h

Autorizatia conform PT C10 – 2010

Montare, reparare conducte metalice pentru abur si apa fierbinte cu pmax = 200 bar, tmax = +440°C

Ai nevoie de o soluție eficientă? (verificare presiune instalatii)

Noi suntem cei pe care va puteti baza pentru rezolvarea cu promptitudine si profesionalism a ceea ce va doriti sa faceti.

Ca o garantie a calitatii serviciilor noastre, suntem mandri sa va anuntam ca suntem certificati conform:

Ca detinatori sau utilizatori ai unui cazan de apa calda cu temperatura maxima a apei calde de cel mult 110ºC si avand puterea mai mare de 400 kW sau ai unor cazane pentru abur de joasa presiune cu presiunea maxima a aburului de cel mult 0,05 MPa (0,5 bar) si avand debitul mai mare de 0,6 t/h, sau daca detineti sau utilizati cazane de abur cu presiunea nominală a aburului (PS) mai mare de 0,05 MPa (0,5 bar); cazane de apă fierbinte cu temperatura maximă a apei mai mare de 110ºC; conducte metalice pentru fluide sau conducte metalice pentru abur si apa fierbinte, atunci trebuie sa stiti ca functionarea acestora este supusa reglementarilor ISCIR.

Potrivit Legii nr. 64/2008, aceste instalatii/echipamente nu trebuie sa fie utilizate fara autorizarea de catre ISCIR a functionarii lor. Aceasta autorizare consta intr-o serie de examinari si incercari efectuate la fata locului, denumite „Verificari tehnice in vederea autorizarii functionarii”, care se efectueaza de catre CNCIR SA.

 O parte dintre aceste examinari si incercari trebuie efectuate de catre o persoana juridica autorizata. Acestia suntem noi, in virtutea autorizatiilor de mai sus. Nu ezitati sa ne solicitati o oferta pentru a va putea explica in detaliu parcursul pana la obtinerea autorizarii functionarii de catre ISCIR a echipamentului dumneavoastra!

Daca sunteti institutie publica, ne gasiti si in SICAP la Codul CPV: 45259300-0 – Reparare si intretinere a centralelor termice. Trebuie doar sa ne solicitati o oferta personalizata care sa fie ulterior urcata in Catalogul electronic, pe care il puteti accesa si din site-ul nostru, prin pagina dedicata din meniu.

In acelasi timp, va stam la dispozitie si cu alte tipuri de servicii necesare dumneavoastra, pe care le putem ulterior publica si in catalog, la cerere.

Daca ne-ati solicitat ajutorul, trebuie sa stiti si cum vom proceda noi pentru realizarea cu succes a acestei etape din procesul de autorizare a functionarii cazanului dumneavoastra.

Incercarea se efectuează cu toate armaturile hidraulice (supape de siguranta, robineti, vane, clapeti de sens etc.) montate si izolate. Se face cu apa sau alt lichid neutru, la o presiune stabilita conform documentatiei tehnice si la o temperatura maxima care nu trebuie să depasească 50ºC, iar temperatura minima nu trebuie sa fie mai scazuta de 5ºC.

Astfel, noi ne vom asigura ca:

  • Valoarea presiunii hidraulice de încercare şi durata incercarii sunt asa cum prevede documentatia tehnica de insoţire a cazanului.
  • Daca in documentatie nu este prevazuta, durata incercarii nu trebuie sa fie mai mica de 10 minute.
  • In timpul incercarii de presiune hidraulica, cazanul trebuie prevazut cu un al doilea manometru de control, in plus fata de manometrul de incercare, pe care noi il punem la dispozitie, asigurandu-ne ca are verificarea metrologica valabila.

Incercarea la presiune hidraulică se considera admisa în cazul în care, după expirarea timpului de incercare stabilit, nu se constata pierderi de presiune, deformaţii remanente ale elementelor sub presiune şi scurgeri.

Contactează-ne

Pentru oferta detaliată, completați formularul de mai jos. Va vom raspunde cu promptitudine si vom face ca lucrurile sa mearga usor pentru dumneavoastra.